RESYME AV ARNSTEINS KARIERE 1975 - 2018
 Arnsteins etablerte seg raskt som et av landets mest populære gammeldansorkester.
Det startet i 1975. Den første plateproduksjonen ble gjort i 1976, og fikk den norske sølvplaten i 1980 for det gode salget av Gammeldansens beste 3.
Blant de mest kjente låtene til orkesteret er Tjo og hei og itjnå ainna - Piggsvinskinnet - Jammen va det livat, Vi fann livet og sist men ikke minst Trønderbrura av Olav lndal. Orkesteret har hatt flere melodier på Norsktoppen. l tillegg til selvskrevet materiale har orkesteret også spilt inn mange skandinaviske standardlåter, fortrinnsvis av komponister som Carl Jularbo, Thore Skogman, Evert Taube og Alf Prøysen.

BESETNING OG KORT OVERSIKT

Orkesteret startet karrieren med å underholde i bryllup og mindre sammenkomster, men fikk etter hvert et større publikum. Den opprinnelige besetningen bestod av Arnstein Moen på trekkspill og vokal, Håkon Renanger gitar og vokal, Per Haugan på bass og Knut Sjøvold på trekkspill. Både Haugan og Renanger hadde tidligere spilt i dansebandet Vikings. Ved enkelte spillejobber på 1980- tallet, ble den opprinnelige besetningen av og til supplert med ytterligere musikere, der i blant Kai Bierman på trommer, Kjell Karlsen på steel-gitar og Per Johnny Norlen på fele.
I 1985 sluttet Knut Sjøvold og Per Haugan i orkesteret og ble etter hvert erstattet av Kay Vang og Per Adolfsen.

l tillegg til originalmedlemmene Arnstein Moen og Håkon Renanger, har den andre utgaven av orkesteret bestått av Per Adolfsen (trekkspill, synt, song) Harry fuglem (trommer) Per Johnny Norlen (fele, bass, song) og Jostein Sveen (gitarer, bass, song) Kay Vang var også med i mange år på bass. Med denne besetningen, som var spesielt aktiv på 1990-tallet, gjennomførte orkesteret flere nye plate-innspillinger, turneer i USA og Karibien.

Orkesteret har vunnet " Gammeldanskategorien i Dagbladets leseravstemning 2 gonger", som resulterte i konserter i Oslo konserthus.

Rundt år 2000 hadde Arnsteins fanklubb rundt 1200 medlemmer.

l 2005 ble den opprinnelige besetningen med Moen, Renanger, Sjøvold og Haugan gjenforent i forbindelse med at orkesteret feiret 30-årsjubileum. Denne besetningen er også kjent under navnet "Arnsteins original"

INNSPILLlNGER

De fjerde plateutgivelsene i serien "Gammeldansens beste" var alle Innspilt i Arctic studio med Hans Rotmo som produsent. Felles for alle disse utgivelsene var at de var tuftet på norsk og skandinavisk tradisjonsmusikk.
I 1980 kom samleplaten Arnsteins beste, en oppsummering av karrieren så langt. Utover på 80-tallet valgte bandet å endre noe av lydbildet i retning av country-musikk, noe som ble reflektert på utgivelsen av platen "Tjo og hei! Med ny steel" i 1983.

Flere nye plateutgivelser, forankret i Gammeldans og tradisjonsmusikk, fulgte utover på 1990- tallet. Deriblant albumet "Rugsvekusen" som var en samling slåtter komponert av Olav lndal. l 2005, i forbindelse med at orkesteret feiret 30-årsjubileum, ble defem første plateinnspillingene utgitt på nytt av Nidelven Grammofon, denne gang på CD-format.

KONSERTVIRKSOMHET

Arnsteins har spilt mye ute i bygdene, og har spesielt hatt et trofast publikum i Møre-fylkene, Trøndelag og Hedemarken. Men ellers utover det ganske land.
l 1995 feiret orkesteret 20-årsjubileum med å spille på Titana-festivalen på Vinstra, med Hjallis som konferansier. l 2004 var Arnsteins en av 4 aktører, som var med på å arrangere den første Gofotfestivalen på Hell i Stjørdal. De er fremdeles med og arrangerer i 2018. (15 år)

De har gjestet de største konserthus her i landet.
Orkesteret har også hatt flere opptredener i Nord-Amerika. På midten av 1976 gjorde de sin første sommerturne i statene Nord-Dakota, Sør-Dakota og Minnesota. Turen medførte tre opptredener i Amerikansk fjernsyn. En lignende turne ble også gjennomført i 1978.
11986 spilte orkesteret under Verdensutstillingen i Vancouver i Canada, engasjert av Norsk eksportråd. Med den senere besetningen har orkesteret gjennomført flere turneer i Nord-Amerika og Caribien, deriblant et eget gammeldans-cruise i Caribien på skipet 55 NORWAY i 1992. l forbindelse med dette oppdraget opptrådte orkesteret også på Danske-klubben i Brooklyn i New York, den norske paviljongen på Epcot-senteret i Orlando, Leiv Eriksson Center i Miami og Scandinavian Culture Festival i New Jersey.

Siden ble det "Danse cruis i Caribien i 1995, 1996 og 1997. Den maritime tematikken ble plukket opp igjen i 2000 da Arnsteins spilte om bord på Richard With. Det var første dansegalla om bord på et hurtigruteskip.

Arnsteins har for lengst, med sin livate musikk, spesielle spilleglede og sceneopptreden etablert seg som et begrep på landsbasis blant folk flest.

l dag skriver vi 2018, og Arnsteins er inne i sitt 43-år.

Vi vil takke vårt utrulige trofaste publikum både i indre og ytre, i nord og syd av Norge, nå når vi offentlig tar avskjed. At vi kommer til å fortsette med musikk i en eller annen konstellasjon, er nok hevet over enhver tvil. Men de store turneene med Arnsteins original er nok forbi.