Aksnes Larsen kvintett
Reidar Aksnes (81) er en av landets mest folkekjære trekkspillere, med en rekke innspillinger, radio- og TV-program og populære komposisjoner bak seg. Fra 1980-tallet har han hatt sitt eget orkester, og samarbeidet i mange år med Olav Indal. I tillegg er han siste gjenlevende fra legendariske P. A. Røstads kvartett med Hilmar Alexandersen.
De siste årene har han spilt mye sammen med felespiller Einar Olav Larsen (42) fra Verdal. Einar Olav er forøvrig kjent fra samspillet med bror Gjermund Larsen, de to gjerne i samarbeid søstrene Hemsing eller Trondheimsolistene.
Aksnes og Larsen finner hverandre i en felles musikalsk oppfatning og et repertoar som tar utgangspunkt i arven etter Hilmar Alexandersen, slåtter i Verdalstradisjon og ikke minst Aksnes sine egne komposisjoner.
Sist de to var i Gudbrandsdalen var i forbindelse med at Aksnes ble tildelt Vågåfatet under Vågåtreffen i 2017. Det kan nevnes at en video lagt ut på YouTube fra prisutdelingen, der de to spiller Aksnes sin masurka "På musloftet" sammen med Vågå trekkspillklubb, har slått godt an med til nå over 140.000 visninger.
På Dansefestivalen 2022 stiller de to med en kvintett, der Reidar sin nevø, Bjørn Arild Aksnes (63) spiller kontrabass, Einar Olav sitt søskenbarn, Dag Ståle Larsen (55), spiller trekkspill og Villy Kvernmo (73), gitar.
Dalakopa
Dalakopa er en internasjonal gjeng med musikere fra 4 land: Norge, Sverige, Danmark, og USA. Vi har sammen funnet vår spesielle sound, mye på grunn av forskjellige utgangspunkt musikalsk, og landene de kommer fra. Repertoaret vårt henter i i hovedsak fra Rørosdistriktet, Østerdalen, Sverige og fra gruppens egne komponister.
Vi elsker å spille til dans, men en god konsert er heller ikke så dumt. Da kan vi få brukt mye av vårt mer lyriske repertoar.
En Dags Pause
Med EN DAGS PAUSE får man Jahn Teigens største hits servert av et band bestående av 6 personer som elsker å spille disse sangene, og som elsker å gi publikum det lille ekstra. Også Prima Vera-sanger og sanger fra Anita Skorgans repertoir blir å høre når EN DAGS PAUSE inviterer til konsert.
Etter debuten høsten 2019 og utsolgte konserter og ekstrakonserter på flere steder, har bandet et godt håp om at 2020 blir et morsomt år. Mange konserter er booket , både små intimscener og større festivaloppdrag. God stemning og masse allsang kan garanteres!
Halvraske menn
Halvraske Menn er en folkemusikk-/gammeldansgruppe fra Nord- og Midt-Gudbrandsdalen, bestående av kjente og meritterte folk innen sjangeren: Roger Slåstuen - fele, Geir Marius Thorud - trekkspill, Kjartan Haugen Foss - gitar og Henning Grindstuen - kontrabass. Repertoaret spenner fra springleik, halling og lyarslåtter til mer tradisjonell gammeldans.
Hoksnes og Halaas
Arild Hoksnes fra Romsdal er et kjent navn i norsk kulturliv, både som prisbelønt utøver og som mediemann. Han har både Spellemannpris, Folkelarmpris, Møre og Romsdal fylkes kulturpris og Gullruten. Han er kjent radiostemme med gammeldansprogram og kulturprogram ellers, og fra TV som manusforfatter for "Ut i naturen". Han har skrevet bok om gammeldansmusikkens historie i Norge. Han har vært på Dansefestivalen med sitt countryband.
Odd Arne Halaas (43) fra Eide på Nordmøre er artigkaren med stort trekkspillhjerte som blander gode historier med god trekkspillmusikk og sang. Det er som å trykke på en knapp, så rauser det ut fra musikeren Halaas melodier og tekster du sjelden hører i dag, fra “Ønskekonserten” på 50-tallet til svingende trekkspillperler.
Han har et enormt repertoar av melodier vi minnes, og humoristen rommer en usannsynlig flora av sann og usann storlyging.
I covidtida har han bygd opp en ønskekonsert på nettet, der han hver lørdag samler skarer av fans fra Nordmøre og Sverige til Australia og USA til en særdeles krevende sport: Å oppfylle ønskene om god, gammel norsk musikk med refreng og stor gjenkjennelse. Han er høyt på listene over strømmede artister på nettet. (Blant de 20 mest sette artistene i Skandinavia i 2020-2021)
Musikeren Halaas har et særlig forhold til Danmark, der han er fast gjest på festivaler og i mange musikalske samarbeid. Han er kjent i hele Norden som en forkjemper for trekkspillmusikk og gammeldans, og er blitt hedret med selveste Brøderna Lindquists stipendiefond. Han er leder i Norske Trekkspilleres Landsforbund, styreformann i Gammeldansens Hall of Fame og er en ivrig talsmann for trekkspill- og gammeldansmusikk.
Men han har også brukt sitt brede talent på Operaen i Kristiansund, i “Spelemann på taket”, som biskop i “Fru Guri av Edøy” på Smøla, og i en rekke bygdekomedier. I heimbygda har han engasjert seg sterkt i oppbygging av kulturarenaen på Halåssetra.
Han sier sjøl: - Jeg er født gammel, har budd i lag med gammelt folk og ete gammel mat.
Og dermed er vi i gang.
Little Willie & The Ghostriders
Nesten hele livet har det vært countrymusikk som har ligget hjertet nærmest hos Arnt Joar ”LITTLE WILLIE” Bråten, og da spesielt artisten Willie Nelson, som etter hvert ble en stor inspirasjonskilde for Arnt Joar.
Likhetstrekkene ble etter hvert så mange at den unge lomværen like godt imiterte Willie under TV2-showet “Stjerner i Sikte i 1997”.
Arnt Joar ”LITTLE WILLIE” spilte og sang bokstavelig talt fletta av de fleste av konkurrentene sine, og ble med andreplassen sin landskjent som “LITTLE WILLIE”, og med en stemme, som er mer enn “snøgg lik” Willie har han i senere år gjort seg bemerket blant publikum, så vel på festivaler som på klubbscener.
”LITTLE WILLIE” er klar for å innta norske scener med sin Willie Nelson tribute med bandet Ghostriders som består av et knippe erfarne musikere fra Gudbrandsdalen og Østerdalen.
Mads Erik Odde
Mads Erik Odde er ein musikar og musikkpedagog frå Garmo i Lom. Mads Erik er busett på Sel, og er ein av dei fremste utøvarane i landet på sitt instrument. Han fekk Spelemannprisen for plata «Logne slåttar» i kategorien Folkemusikk/Tradisjonsmusikk i 2021. Mads Erik er mykje nytta som dansespelemann og instruktør, og er blant anna medlem i konstellasjonar som Lendmenn, FIRO og Gjevre, Odde & Vårdal. Han har utdanning frå folkemusikklina på Vinstra og Norges musikkhøgskule, der han fullførte mastergraden i 2017.
Nicklas Ulen
Nicklas Ulen er en 11 år gammel gutt med flere interesser også på det musikalske planet. Nå går han i lære hos Mads Erik Odde som er en av de beste på trekkspill/accordeon. De vil opptre litt sammen på låvespelet.
Ole Ivars
OLE IVARS ruller videre inn i nok et år!
OLE IVARS startet i Hamar-området i 1964 og har stadig mjøsbyen som base. Bandet har en tilhengerskare som omfatter folk i alle aldre, og i flere land. Tidligere var det kun moderlandet som var nedslagsfeltet, men i de siste årene har de spilt i både Sverige, Spania, på Færøyene, og til og med i Latvia. For sin innsats i Sverige ble de for få år siden kronet med SVENSK GULLPLATE for albumet Ole Ivars 40 Beste! De har først og fremst spilt til dans for” folket” i hele sin lange karriere, noe som på en måte kulminerte med at de fikk det ærefulle oppdrag å spille opp til dans, da Den Norske Opera & Ballet ble åpnet i 2008. Da var publikummet kongelige, ministere og andre celebriteter. Samme året deltok bandet i MGP for første gang med sin egen sang, «Som i himmelen». De kom helt til finalen i Oslo Spektrum. Siden 2004 har de også spilt flere titalls julekonserter i kirker rundt om i landet. I jubileumsåret 2014, da bandet fylte 50 år, klatret Ole Ivars enda et steg opp på kulturstigen, ved å spille både show og konserter for sittende publikum i landets mange kultur- og konserthus. De er kjent fra en rekke TV-opptredener, bl.a.” Den store klassefesten”,” Fire stjernersmiddag”og ” Lindmo”.NRK TV gjorde også opptak fra jubileumsfesten i Vikingskipet på Hamar, da bandet fylte 50 år. Foruten at konserten ble sendt flere ganger på NRK, ble den også sendt i beste sendetid for broderfolket, på SVT 1, på selveste nyttårsaften i jubileumsåret.
Per Anders Nordengen
Per Anders Nordengen er prest, foredragsholder, forfatter og samtaleveileder. Han har vært ansatt i firmaet Psykologbistand i Oslo og i et konsulentfirma hvor han blant annet jobbet med store nedbemanninger, lederutvikling og omstillinger. Han har også vært personalsjef i reklamebyrået McCann.
Nordengen er utdannet teolog, og arbeidet som prest i mange år både i Norge og Sør-Afrika. Han var prest i en farget menighet i Sør-Afrika fra 1985 til 1987, under noen av de verste årene i apartheids moderne historie.
Tiden i Sør-Afrika og engasjementet mot apartheid har lært Nordengen noe om hva håp, visjoner, drømmer og engasjement kan føre til.
Mange år i kirke og næringsliv har gitt Per Anders Nordengen gode erfaringer for mennesker i ulike livssituasjoner. Han har vært mye brukt i radio og TV, har skrevet flere bøker, samt en rekke artikler i dagspresse og tidsskrifter.
Nordengen underholder og engasjerer, både på kick-off, næringslivsseminarer, konferanser, internmøter og andre arrangementer.
Nordengen bruker hverken Power Point eller manuskript, men gjør hvert enkelt seminar til en unik opplevelse med sin levende fortellerform. Presentasjonene inneholder både humor og alvor.
Sass Vandriar
«Sass Vandriar»
heter taterkonserten som Lasse Johansen og stort orkester skal
fremføre under festivalen. Denne gangen tar han med seg orkesteret
sitt på en helt spesiell tatervisekonsert på Sel.
– Denne gangen blir det viser fra mitt eget miljø og min egen oppvekst.
«Sass Vandriar» er vårt språk, og betyr egentlig alle tatere, sier Lasse Johansen.
Lasse har mottatt flere priser og utmerkelser for sitt arbeid med taterkulturen, musikken og språket. Blant annet fikk han Vidar Sandbecks Kulturpris «Regnbågåbrua» i 2009. Han jobbet også mange år for taterne gjennom sin arbeidsplass på Glomdalsmuseet i Elverum, hvor han var med på å bygge opp en egen avdeling for romanifolkets kultur og historie.
Dette handler om å åpne døra litt inn i tatermiljøet som har vært litt stengt i generasjoner. Nå vil jeg åpne døra for vanlige bygdefolk, sier Johansen.
Noe selvskrevet også
Noen av visene som blir fremført har han skrevet selv, mens andre er kjente låter fra tidligere. – Jeg gleder meg veldig til dette. Det er ikke lett å være profet i eget rike, så litt spent er jeg. Gjennom pandemien har jeg følt meg stengt inne, så nå blir det veldig godt å komme ut igjen for å spille, sier Johansen.
– Denne gangen bruker jeg hele bandet, som egentlig er et danseband. Jeg må jo få testet ut musikerne om de kan omstille seg til å spille mer følsomme taterviser, og ikke bare dansemusikk, smiler Lasse.
White Rabbit
White Rabbit er medlemmer fra Sel og Otta i Gudbrandsdalen, alle med musikk som sin store lidenskap. Bandet har nå holdt det gående i over 10 år. Dette samtidig som medlemmene også har vært involvert i andre band og prosjekter. White Rabbit spiller både egen komponert musikk og cover låter, og musikksjangeren er innenfor det de selv kategoriserer som: «Classic Rock». Bandet har til sammen utallige timer i øvingslokaler og på scene. Noe som igjen resulterer i gode liveopptredener, og stor spilleglede.