Henning Sommerro

Henning Sommerro vokste opp på gården Sommerro på Skei i Surnadal kommune. Han ble folkeeie i 1977 da han sammen med visegruppa Vårsøg hadde suksess med viseversjonen av Hans Hyldbakks dikt «Vårsøg», på plata med samme navn.
Han fikk sine første timer i orgel og piano ved Trøndelag musikkonservatorium som 16-åring. Fra 1970 studerte han ved organistlinjen der, med eksamen i 1974. 1974-76 var han organist i Stangvik og Todalen. 1976-77 studier i orgel og komposisjon ved musikkakademiet i Basel. 1978-82 musikalsk leder ved Teatret Vårt i Molde. 1985-90 musikalsk leder ved Trøndelag Teater. 1986-88 programsekretær og musikkonsulent for NRK P2. Fra 1990 knyttet til Trøndelag musikkonservatorium, senere Institutt for musikk, der han er professor.
Sommerros karriere som utøvende musiker startet i ungdommen med bandet The Tramps, som senere skiftet navn og stil til Mad Movies, som i 1977 platedebuterte som visegruppa Vårsøg. Vårsøg ga ut tre plater. Senere har Sommerro opptrådt alene, med ulike ensembler og som akkompagnør: Erik Bye, Sigmund Groven, Nidarosdomens Guttekor, Halvdan Sivertsen, Bjørn Alterhaug, Brynjar Hoff, Dalakopa, Arve Tellefsen, John Pål Inderberg, Palle Mikkelborg, Åge Aleksandersen, Arne Domnerus, Aly Bain, Choeur Grégorien de Paris og Trondheimsolistene.
Han har skrevet musikk til over 140 scene- og filmproduksjoner. Fra listen over disse kan nevnes filmen Kjærleikens ferjereiser (1979); Musicalen An-Magritt (1988);(nominert til Nordisk råds musikkpris 2008) filmen Landstrykere (1989); Steinvikholmen-operaen Olav Engelbrektsson 1993; Operaen Eystein av Nidaros (2003) Operaen "Querini" på Røst (2012) Partisan Requiem (2000) og gammeldansmessen Vindens hjul (1994). Ellers har han tonesatt dikt av Hans Hyldbakk og salmer av Edvard Hoem.
Kongen utnevnte i 2013 Sommerro til kommandør av St. Olavs Orden.

John Pål Inderberg
 John Pål Inderberg er en allsidig saxofonist med sans for et spontant musikalsk uttrykk. Han kombinerer mange stiluttrykk bl.a. i samarbeid med norske og amerikanske jazzmusikere. Hans sopran- og barytonsaxofon kan høres på en lang rekke plateinnspillinger. To ytterpunkter blant Inderbergs medmusikere kan være Lee Konitz og Henning Sommerro. Ved siden av sin utøvende virksomhet, er Inderberg professor ved jazzlinja-NTNU i Trondheim.
Øyvind Smidt
 Heidølen Øyvind Smidt har lenge spelt ei viktig rolle i Trondheims musikkmiljø. Smidt har spelt med mellom andre Ida Jenshus, Rita Eriksen og Rasmus & Verdens Beste Band. I tillegg har han vore å finne som musikar i diverse framsyningar ved Trøndelag Teater.
Christine Bugjerde
 Christine Bugjerde har studert ved Østlandets Musikkonservatorium, og deretter med prof. G. Von Bülow i København.
Etter eksamen, arbeidet Christine i en periode som landsdelsmusiker i nord - Norge. Siden hun kom tilbake til Oslo, har Christine vært frilansmusiker, og spilt i de fleste norske symfoniorkestrene. Hun har også medvirket ved en lang rekke teater - og musical oppsetninger.
I tillegg til å spille i Strings Unlimited, driver Christine en utstrakt virksomhet som pedagog.
Tone Jorunn Tveito
 Tone Jorunn Tveito bur i Vågå, men kjem frå Lårdal i Tokke kommune, Vest-Telemark. Dagleg leiar for selskapet Huldra & Eg AS.
Utdanning: Cand scient (Naturvitenskap, Idrett/ Friluftsliv) og meistarstudium i folkemusikk (Ole Bull Akademiet).
Tveito er vokal folkemusikar/"kvedar" og opptrer i mange ulike samanhengar både solo og med band. Tveito har hatt regi og produksjon for fleire store utandørs arrangement, laga musikk og lyddesign til film og teater. Ho er kjent for å vere uredd formidlar, kreativ og med emne til å etablere god kommunikasjon med publikum, alle aldre. Ein fot i vitskapen og ein i kunsten innanfor natur, musikk og formidling.
Hillbabies
HILLBABIES - En hyllest til HELLBILLIES
HILLBABIES er et tributeband som spiller låter kun fra et av norges beste og mest populære band, nemlig Hellbillies.
Hellbillies har gitt oss godfølelsen langt inn i ryggmargen, så nå er det på tide at noen hyller bandet og låtene. De har en enorm katalog å ta av, så det er faktisk vanskelig velge låter som skal være med på HILLBABIES sin settliste. Derfor har vi plukket våre favorittlåter helt fra første albumet Sylvspente boots som kom ut i 1992, og fram til det siste kritikerroste albumet Søvnlaus, som kom i 2016. Altså fjorten album å velge låter fra, sier karene i tributebandet.
Medlemmene i HILLBABIES er en rutinert gjeng musikere fra Gudbrandsdalen, som til vanlig spiller i andre band. De blir også ofte brukt som backingmusikere for andre artister, og i diverse musikkprosjekter. HILLBABIES er å betrakte som et «sideprosjekt» som gir oss ekstra energi. Gutta i bandet har stor glede av å møtes og framføre Hellbillies sine låter. Respekten for originalen og låtene er stor. Derfor skal dette gjøres ordentlig er mottoet til HILLBABIES.
Bli med på HILLBABIES sin hyllest til Hellbillies!
HILLBABIES er:
Simen Bjørkli Stubbrud - gitar/mandolin/vokal
Syver Fossen - gitar
Steinar Flatemo - piano/orgel/trekkspill/vokal
Svein Ivar Sæther - trommer
Tormod Myrvang - vokal/bassgitar
Essence of Smokie
Essence of Smokie
Mer en 40 år etter at Smokie ga ut sitt første album (Pass it around) i 1975 er musikken fortsatt populær i Norge og Scandinavia. De største hittene som ble skapt i perioden 1975 til 1986 med Chris Norman som frontfigur og vokalist blir med kjærlighet og respekt fremført av Norges eneste Smokie-tributeband, Essence Of Smokie.
Ideen om en Smokie tribute ble skapt av frontfigur og vokalist Terje Lehn etter at han med sin Chris Norman aktige vokal i mere en 25 år har coveret Smokie låter som en del av underholdningen på sine show.
Etter å ha sett hvilken respons disse låtene gir ute blant publikum fortsatt så mange år etter utgivelsen, ønsket han gjøres noe mere ut av det store potensialet som lå i sangene og melodiene som publikum aldri ser ut til å bli lei, og resultatet ble da tributen «Essence of Smokie».
"Essence of Smokie" lar deg ta del i en tidsreise som strekker seg over de 10 første og viktigste årene i Smokies karriere.
Det var i denne perioden bandet kom under vingene til produsentene Nicki Chinn og Mike Chapman, og hits som "Don't play your rock'n roll to me" "Changing all the time" "Wild angels" "Living next door to Alice" "Lay back in the arms of someone" "Oh Carol" og "Few dollars more" ble unnfanget, spilt inn og etter hvert ble til udødelige slagere.
Medlemmene i Essence Of Smokie har alle hver for seg lange karrierer innlands så vel som utenlands og blir ofte benyttet i forskjellige arrangementer og produksjoner, både på tv, scene og i studiosammenheng.
Medlemmene i Essence Of Smokie:
Terje Lehn: Front figur og vokalist.
Bent Jensen: Gitar og kor. Trine Renate Moen: Gitar og kor.
David K.Evans: Keyboard, gitar og kor.
Tony Forsythe: Bass og kor.
Håvard Sunde: Trommer.
JENNY JENSSEN BAND
Jenny Jenssen finalist i Melodi Grand Prix hvor Jenny fremførte melodien "Vil du ha svar" og ikke minst, etter innsatsen i Maestro og Stjernekamp på NRK1-TV har enda flere fått øynene og ørene opp for denne folkelige artisten.
Jenny Jenssen - en folkekjær og ettertraktet artist, og skal man se på salgstall så kan nok dette stemme. Hun kan se tilbake på en lang og variert musikkarriere der folkeligheten og nærkontakten med publikum går som en rød tråd gjennom alle platene, konsertene og turneene hennes.
Gullplatetrofeer
Jenny har solgt plater i bøtter og spann, og er en av de mestselgende artister i sin genre i Norge. Hennes album "Sommerhits med Jenny & Bjørnar" har solgt til dobbel Platina og albumene "P inadø", "Blå Rose", "From our hearts" og "Jennys Jul" har alle solgt til trofeet Gullplate.
Konsertrepertoaret 2019
Etter over 40 år på scenen er repertoaret er en reise i hennens artistkarriere
inkl fengende poplåter samt hennes megahit "Nu må du Pinadø vaske klean dine sjøl"!
Media skriver:
«Jenny Jensen leverte en heidundrende konsert i Bøhallen lørdag.» - Bladet Vesterålen
«Norges dansebanddronning» - VG
SCANDINAVIA
Et begrep innen Norsk dansemusikk.
På få år greide Scandinavia å etablere seg blant de mest populære innen Nordisk dansemusikk.
Bandet hold på fra 1988 - 2009, ga ut 14 album, deltok i Grand Prix to ganger, backet et stort antall kjente artister og flere TV opptredener.
Scandinavia var i sin tid å finne på alle de store dansegallaer i Norge, Sverige og Danmark.
Etter ønske fra Øystein Ulen på Dansefestivalen på SEL tok Euromusic as saken med å få samlet dette bandet. Etter mye jobb, fikk de i samarbeid landet avtalen. Så Lørdag 13. juli 2019 står gutta på stor scenen på SEL for første gang på 10 år. Dette blir den eneste jobben gutta gjør i 2019.
På Scenen på SEL finner vi: Rune Rudberg - Vokal / gitar, Bjørn O. Jenssen - Sax / gitar, Finn Jacobsen - Gitar, Pål F. Tautra - Bass / vokal, Ronny Jakobsen - Trommer / vokal, Steinar Storm Kristiansen - Keyboard / vokal
OLE IVARS
OLE IVARS ruller videre inn i nok et jubileumsår.
Å feire 55 år som band er det ikke mange som har gjort i Norge, om noen i det hele tatt.
OLE IVARS startet i Hamar-området i 1964 og har stadig mjøsbyen som base. Bandet har en tilhengerskare som omfatter folk i alle aldre, og i flere land. Tidligere var det kun moderlandet som var nedslagsfeltet, men i de siste årene har de spilt i både Sverige, Spania, på Færøyene, og til og med i Latvia. For sin innsats i Sverige ble de for få år siden kronet med SVENSK GULLPLATE for albumet Ole Ivars 40 Beste! De har først og fremst spilt til dans for" folket" i hele sin lange karriere, noe som på en måte kulminerte med at de fikk det ærefulle oppdrag å spille opp til dans, da Den Norske Opera & Ballet ble åpnet i 2008. Da var publikummet kongelige, ministere og andre celebriteter. Samme året deltok bandet i MGP for første gang med sin egen sang, «Som i himmelen». De kom helt til finalen i Oslo Spektrum. Siden 2004 har de også spilt flere titalls julekonserter i kirker rundt om i landet. I jubileumsåret 2014, da bandet fylte 50 år, klatret Ole Ivars enda et steg opp på kulturstigen, ved å spille både show og konserter for sittende publikum i landets mange kultur- og konserthus. De er kjent fra en rekke TV-opptredener, bl.a." Den store klassefesten"," Fire stjerners middag" og " Lindmo". NRK TV gjorde også opptak fra jubileumsfesten i Vikingskipet på Hamar, da bandet fylte 50 år. Foruten at konserten ble sendt flere ganger på NRK, ble den også sendt i beste sendetid for broderfolket, på SVT 1, på selveste nyttårsaften i jubileumsåret.
OLE IVARS er nærmest for grossister å regne i antall Spellemannpriser. De har 8" bronseharper", inkludert den gjeveste av alle, ÅRETS SPELLEMANN. Hele 12 ganger har de blitt nominert fra prisen ble opprettet for danseband i 1996.
De har solgt over en million plater, og har et tosifret antall GULL og PLATINA-trofeer på veggen.
OLE IVARS vant i 1999 Årets dansebandmelodi på NRK TV med sangen, " Nei, så tjukk du har blitt". Denne sangen har forøvrig blitt stadfestet udødelig som landeplage, gjennom NRK's TV-program om låten. Dette programmet het nettopp Landeplager. I 2004 kåret NRK også OLE IVARS til TIDENES NORSKE DANSEBAND!! Bandet har også fått mange kulturpriser. I 2008 deltok de for første gang i Melodi Grand Prix og kom helt fram til den Norske Finalen i Oslo Spektrum. Bandets låtskriver og bassist, William Kristoffersen, mottok i 2009, Kongens fortjenstmedalje, først og fremst for alle låtene han har skrevet gjennom tiden. De fleste av dem har Ole Ivars gjort kjent. For å nevne noen av hitlåtene kan vi ramse opp: Kongen av Campingplassen, Nei, så tjukk du har blitt, En får væra som en er, Jeg trodde änglarna fanns, Kalle med fela, Spellemannsblod, Fem gule enker, Samefolkets land, Kjerringa mi kan itte spelle trekkspell og Da ser jeg alltid lyst på livet. Sekstitallshitene Regnets Rytme og Line henger også fremdeles med. Det året bandet fylte 50, ble de også hedret av Nationaltheatret/Torshovteatret med en musikal bygget på Ole Ivars-sanger. Den fikk navnet," En får væra som en er - En Ole Ivars musikal". Musikalen ble så populær at den ble satt opp på nytt på Nationaltheatret sommeren 2016. På premieren spilte Ole Ivars konsert for gjestene i festsalen på selveste «Nasjonal».
Fra jubileumsåret 2019 har Ole Ivars fått ny frontfigur, i og med at Espen Hagen Olsen har overtatt som fast hovedvokalist. Han har allerede lang fartstid fra scener i inn og utland, og er kjent for mange, selv om han er bare er i begynnelsen av tredveåra. De andre bandmedlemmene har det morsomt med å si at Espen har dratt ned gjennomsnittsalderen i bandet betraktelig.
OLE IVARS består av:
Ole Ødegård, som starta bandet og fremdeles med trygghet trakterer sine tangentinstrumenter
Arne Willy Foss, som er den andre fra originalbesetningen. Han er en glimrende multimusikant som spiller både klarinett, fløyte og alle typer saksofoner, og som også har spilt inn mange låter som solist.
William Kristoffersen, som er bassist, en av vokalistene, daglig leder og bandets viden kjente låtskriver. Fra han startet i 1983 har nærmere tre hundre av hans sanger og låter blitt innspilt på tjuefem forskjellige studioalbum med bandet. De fleste hitlåtene kommer fra hans hånd.
Morten Nyhus, som spiller trommer. Han har også vært produsent og tekniker på de fleste Ole Ivars-album, fra 1989.
Bjørn Elvestad, som er den andre multimusikanten i Ole Ivars . Han startet i 1996, og spiller gitarer, trekkspill, steelgitar, fele, keyboards, samt at han er korist. Bjørn er også solist på mange låter, der han anvender mange forskjellige av de instrumentene har trakterer.
Sist, men ikke minst, ferskeste medlem i bandet er
Espen Hagen Olsen, hovedvokalist fra 2019. Han spiller i tillegg gitar.
GLUNTAN
SPELLEMANNPRISVINNER GLUNTAN HOLDER KOKEN
- selv etter 50 år, langs hver en vei
Hvem husker ikke landeplager som «Langs hver en vei» og ikke minst «La oss leve for hverandre». Dagens Gluntan-besetning, 50 år etter, med Kjell Ivar Eines som vokalist, har på mange måter funnet tilbake til røttene - noe de nylig ble hedret for, med spellemannpris for jubileumsplata ''Gluntan 50 år".
Ny plate, 50-årsjubileum, spellemannpris, terningkast seks og svært mye hederlig omtale. Dette er noen av høydepunktene for Gluntan den siste tiden. Men Gluntan hviler ikke på sine laurbær og turnerer fortsatt landet rundt - langs hver en vei.
SLAGERE PÅ REKKE Å RAD
Når Gluntan går på scenen i dag, er dette som en musikalsk reise gjennom 50 år. De gode Gluntan-slagerne som alle kjenner så godt, er selvsagt fortsatt med. Sanger med god dansetakt og der allsangfaktoren er høy.
Men selv om de gode gamle slagerne blir godt ivaretatt, er det viktig å fornye seg - noe jubileumsplata er et godt eksempel på. Plata er derfor ingen samleplate, men består av elleve helt nye sanger - innspilt i kjent Gluntanstil.
Responsen har utelukkende vært positiv. Tilbakemeldingene er rett og slett at dette låter Gluntan. Ekstra hyggelig er det at plateanmeldere har funnet fram den beste sidene av terningen og vært rause med superlativene i sin omtale av plata. Men kanskje mest gledelig, er den entydige positive responsen fra de som har kjøpt plata. Og så kommer man jo ikke utenom at plata nylig ble hedret med spellemannpris.
Plata er spilt inn i legendariske Nidaros Studio.
STORE SOM BEATLES
Historien om Gluntan startet i 1965 og i årene som fulgte kom en rekke store slagere fra Trondheimsbandet. Eventyret Gluntan ble større enn noen kunne drømme om. Fra første plateutgivelse i 1968 og utover på 70-tallet hadde Gluntan et platesalg som var oppsiktsvekkende. Ja så overveldende at det var kun Elvis Presley og The Beatles sine salgstall som var sammenlignbare i Norge. Blant annet ble Gluntan det første Nordiske bandet som solgte til Platinaplate og første Europeiske band som solgte til Diamantplate En rekke plater ble gitt ut også i tiårene som fulgte. Slagere fra disse har ligget på lister både i inn- og utland og blant annet resultert i to spellemannpriser.
Gluntan består i dag av Kjell Ivar Eines (vokal) Helge Risnes Nyhus (gitar) Frank Robert Helden (gitar) Endre Fladvad (piano) Dag Kristian Viken (bass) og Geir Viken (trommer).